De eerste escape room

Wees de eerste die de beste kamers speelt!

Ga naar onze reserveringspagina om te kijken wanneer we kamers vrij hebben!

In escape room land lijkt het erg belangrijk te zijn, dat je overal de eerste mee bent. De eerste van het land, de eerste met een bepaald thema, de eerste in een stad... Maar wat zegt dat nou helemaal over de escape room?

Een niet nader te noemen Amsterdamse escape room werd bij De Wereld Draait Door aangeprezen als het allereerste inbraakspel ter wereld. Dit terwijl een Amerikaanse onderzoeker twee jaar eerder al een categorie "heist" in z'n enquête had opgenomen. Eén van onze klanten had een jaar voordat hun kamer opende in Wenen een bankroof gespeeld. De eerste ter wereld... Wij waren toevallig de eerste in het hele universum die een bankroof als thema had. Scheppen we daarover op? Nee! Ja, nu dan, maar normaalgesproken niet.

ExitGame was de eerste escape room in Rotterdam. En wie adverteert er nu met "de eerste escape room van Rotterdam"? Precies, de tweede. Omdat het zulke aardige gasten zijn en we een hoop aan elkaar hebben, willen we daar niet al te moeilijk over doen. Maar het knaagt aan onze autistische breinen, dat zul je begrijpen.

Daarbij kun je jezelf afvragen of de eerste automatisch ook de beste is. Was het eerste mobieltje beter dan alle mobieltjes die daarna uitkwamen? Is het leuker om naar een disco te gaan die niet van de jaren 70 (of 80, om nog maar eens een decennium te noemen) heeft geleerd?

Het is leuk om te kunnen zeggen dat je ergens de eerste mee was. Dat jij iets hebt bedacht. Daar verdien je ook zeker punten voor, maar als het niet waar blijkt te zijn, ben je eigenlijk aan het liegen. En daar kunnen wij dan weer niet zo goed tegen.