Over ExitGame

Dit moet je meemaken!

Ga naar onze reserveringspagina om te kijken wanneer we kamers vrij hebben!

ExitGame is op 11-12-2013 ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. We hebben flink wat moeite moeten doen om Harry (echte naam onbekend) ervan te overtuigen dat mensen hier echt voor willen betalen en dat het niks met computerspelletjes te maken heeft. Dat is uiteindelijk niet gelukt, maar ingeschreven waren we!

De eerste twee jaar hebben we in een pand vlak bij het Excelsior-stadion gezeten, aan de rand van de stad. Waar het precies was, durven we niet meer hardop te zeggen, omdat Google ons adres dan terstond terug verandert. Na drie maanden knutselen en programmeren zag onze Classic het levenslicht. In eerste instantie bestond ie nog uit twee kamers, maar door de grote vraag naar meer kamers voor grotere groepen, hebben we er al snel twee identieke wedstrijdkamers (zoals dat sindskort zo mooi heet) van gemaakt.

Eind 2014 waren we het pand ontgroeid, hadden we het idee voor onze bankroof The Heist uitgewerkt en gingen we op zoek naar een nieuwe locatie in het centrum. Dit is de Hoogstraat 34A geworden, tussen Blaak en Oostplein. Na een jaar vol tegenslagen met nutsbedrijven, aannemers en - toegegeven - een onderschatting van hoeveel werk het is om een bank na te bouwen, zijn we op 1 januari 2016 overgegaan. De Classic kamers zijn één-op-één overgezet, maar het spel is in de loop van het jaar volledig veranderd. Onze ontvangstruimte, die op het oude adres altijd liefkozend "net de wachtruimte van de tandarts" werd genoemd, hebben we vervangen door een royale ruimte met mooi pallethouten meubilair.

Wat kun je verwachten?

Bij ExitGame bouwen we alles zelf. We hebben een complete werkplaats ingericht met zaagtafel, schuurmachine, kolomboor, lintzaag en al het elektrische handgereedschap dat een zichzelf respecterende klusser in huis moet hebben. Sinds we op de Hoogstraat zitten, is er ook een flinke portie elektronica de kamers in gemarcheerd. The Classic is een gezellige (standaardreactie van dames die als de dood zijn voor horror) kamer met vooral veel houtwerk. The Heist is een bijzonder net afgewerkte bank, zoals we die nog uit de jaren 80 kennen, met handgemaakte meubels en een kluisdeur die zo mooi is, dat je hem het liefst gelijk kapot maakt! (blijkbaar)

Wie zijn we?

Erik en René zijn de namen. In een vorig leven waren we respectievelijk programmeur en historicus. Aan beide kanten van de jaarwisseling werden we 39 jaar oud en we zijn vrienden sinds we in 1999 huisgenoten werden in een Enschedese studentenflat. Zwarte humor en een fatalistische levenshouding is wat ons sindsdien zo ongegeneerd gezellig maakt.

Wat ons vooral uniek lijkt te maken in de scene, is dat we onszelf niet zo serieus nemen als de rest. Ons zul je niet horen beweren dat we visionair leiders zijn, dat we al 20 jaar bezig waren met het ontwerpen van escape rooms, maar dat zelf nog niet door hadden, of dat we eigenlijk gewoon het hele concept escape room bedacht hadden, om er vervolgens achter te komen dat het al lang en breed bestond. Heb je al genoeg interessantdoeners in je leven? Kom dan lekker even bij ons ontspannen.

Waar staan we voor?

Bij ExitGame laten we mensen graag nadenken. Escape rooms onderscheiden zich, wat ons betreft, van andere uitjes als bowlen en lasergamen door van mensen een mentale inspanning te verlangen. We hebben dan ook alleen puzzels waar je even voor na moet denken. Dit wil overigens niet zeggen dat ze zo moeilijk zijn als onze Nieuwjaarspuzzel. Alles is met logisch nadenken en systematisch te werk gaan binnen een paar minuten op te lossen!

Elke puzzel is ook uniek. Het kan natuurlijk zijn dat iemand ergens anders eens op hetzelfde idee is gekomen, maar we zullen ze zeker nooit kopiëren. Als je ons vol ongeloof vraagt "Hebben jullie dat allemaal zelf bedacht?", kunnen wij vol overtuiging "Ja!" antwoorden.